Няма такава стойност. В ЗДДС е описан точно кога не се прави корекция при брак на стоки. Обърнете внимание на чл. 80 ал. 2 т. 2. Това трябва да е много добре подплатено със документи
Извинете ако вече е коментирано, но не можах да го намеря. Има ли вариант да се ползва абонамента от 2 места - офиса и домашния компютър ? Става въпрос за 2 IP адреса.
Имам идентичен случай и от НСИ ме посъветваха да дам само 1 работещ собственик и отчета минава. Навсякъде другаде ми е нули. Пуснах го и всичко е наред
Осъдени сме за неизпълнение на договор за строителство. ЧСИ ми издаде удостоверение за удържаните суми и тяхното разпределение. Всичко е погасено веднага. Когато възникна този казус от НАП ми казаха , че като ни осъдят мога да призная на разход обещетението. Въпросът ми е кое да призная и с кое да преобразувам? Имам главница, лихва по нея и разноски на ЧСИ? Дали само главницата се признава ?
Когато имаш дял от приходите трябва да имаш дял и от разходите. След като вие плащате ДДС на целия приход на какво основание превеждате част от нетния приход- с/у фактура или ?
"Звучи ми като платена цена на УПИ-то, или обезщетението по суперфикция е това"
Ако е суперфиция фактурирането не е ли трябвало да е в момента на нотариалното прехвърляне на правото на строеж?Ако е цена на УПИ трябва нотариален акт и фактура съответно.
Уточнете моля подробностите, за да ви се даде адекватен отговор.
Чл. 68. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) Право на пенсия за осигурителен стаж и възраст се придобива при навършване на 60-годишна възраст от жените и 63-годишна възраст от мъжете и осигурителен стаж 34 години за жените и 37 години за мъжете. От 31 декември 2011 г. възрастта се увеличава от първия ден на всяка следваща календарна година с 4 месеца за жените и мъжете до достигане на 63-годишна възраст за жените и 65-годишна възраст за мъжете.
Но според промените от 2015 г дали е така :hmmm:
А кога придобива правото според промяната от 2015 г. Дали не е на 06.07.2014 г ? И тогава 6 месечният период е изтекъл.
Ако я изпишете тази година, според мен ще трябва да си преобразувате резултата.
Трябва да назнача продавачка в магазин за хранителни стоки, но собственика пожела да е и отговорна при либса. Четох даже и за бригадна отговорност, но тя все още е сама в магазина. Според вас къде точно трябва да се впише , че лицето е материално-отговорно - в договора или в длъжностната характеристика? Като продавачка ли трябва да я назнача или ....? Благодаря !
Наводни се склада в който имаше стоки и всичко е за изхвърляне. Фирмата е регистрирана по ЗДДС . Има ли някой подобен случай за да ми каже как точно се процедира в случая.
Има указание на страницата на НАП от средата на март мисля в което пише, че ако е указано в договора, че разходите са за сметка на наемателя и можа да се докаже, че тока и водата се водят на имота и се ползват от наемателя, даже данъчен кредит се признава.
Здравейте,

Можете ли да ми решите тези два счетоводни казуса,който съм прикачила

Благодаря!
Имате някакви конкретни въпроси по решаването или искате наготово да получите отговорите ?
Днес ми донесоха 2 кредитни известия от 04 и 10.2013 г. Сумите са платени в брой. По-скоро си ги потърсих аз от фирмата издател на КИ. Според вас как да постъпя. Да ги осчетоводя ли ? Знам какво пише в ЗДДС. Общо са за сумата от 350,90 лв.
Има заявление за регистрация и справка за оборота за последните 12 месеца. Връчиха ни искането за представяне на документи - които бяха 2 декларации- приложени .Управителя беше с мен, попълнихме ги веднага и ги представихме. В 7 дневен срок се обадиха да си вземем документа за регистрация. Това се случва на 15.01.2014. На 23.01.2014 вече бяхме регистрирани. Поне в НАП Пловдив е така.
Успех на вас! Дано да е бързо и безпроблемно!
 
Да добавя, че ние наистина сме регистрирани и има реална възможност да не ни платят 12 месеца.
 Моля за помощ! ЮЛ регистрирано по КО . Пускам фактури , но не ни плащат повече от 12 месеца. По ЗДДС клиентит губят право на данъчен кредит. А с нашето задължение какво става?